Geurwolkje

Jullie kennen Geurwolkje denk ik allemaal al wel van hun fijne aromadiffusers en hun heerlijke geurende oliën voor in de diffusers. Maar weten jullie ook dat Geurwolkje inmiddels een hele fijne lijn heeft in verzorgingsproducten?

De verzorgingslijn bestaat uit 4 verschillende producten. Een heerlijke douchegel, bodylotion, handzeep en een massage olie allemaal in de heerlijke geur ”Fris Briesje’.  

Fris Briesje heeft een basis van macadamia olie, soja olie en jojoba olie waar de etherische oliën zilverspar, eucalyptus en rozemarijn aan zijn toegevoegd voor hun fijne geur. De combinatie van deze frisse olietjes zorgt voor een goede focus, concentratie en soepele spieren.

Met de douchegel Fris Briesje begint je dag altijd goed goed. Fris Briesje zorgt voor een ontspannen sauna gevoel in je eigen badkamer. Stap met een optimistisch gevoel uit de douche en begin jouw dag met fijne moed. De douchegel is ook zeer geschikt om je dag af te sluiten, zeker na een vermoeide dag of als je last hebt van vermoeide spieren. Deze fijn geurende douchegel geeft je een moment van ontspanning en selfcare. Om de fijne geur extra lang om je heen te hebben kun je na het douchen gebruik maken van de bodylotion. De bodylotion is daarbij ook nog extra voedend voor je huid.

De Fris Briesje massage olie. Ben jij toe aan ontspanning of heb je een zenuwachtig, gehaast gevoel, dan kun jij wel een geurwolkje massage moment gebruiken. De massage olie uit de fris briesje lijn is een heerlijk olie die niet vettig aan voelt. Na de massage voelt je huid als herboren. Je kunt deze olie ook gebruiken als extra verzorging van de droge huid. Smeer droge plekken in met een kleine hoeveelheid massageolie en je zal snel verschil merken. Je kunt deze olie ook gebruiken voor droog en pluizig haar, door een kleine hoeveelheid olie in de puntjes van het haar aan te brengen.

De Fris Briesje handzeep zorgt niet alleen voor schone handen maar zorgt ook iedere handen wasbeurt voor een mini ontspan moment. Laat de fijne geuren op je inwerken tijdens het handen wassen. Daarbij verzorgt deze handzeep je handen en droogt de huid niet uit.

Wat maakt de Fris Briesje verzorgingslijn nu zo bijzonder? De producten zijn volledig vegan. In de producten zit geen toevoeging van parfum of andere schadelijke synthetische stoffen. De producten zijn rijk aan vitamine A en E, sterke antioxidanten en anti-huidveroudering.

Ook de combinatie van de 3 gebruikte oliën in deze verzorgingslijn is uniek: Macadamia olie bevat palmitoleenzuur, dat is een huideigen vetzuur en het belangrijkste bestandsdeel van huidtalg. De sojaolie zorgt voor een intense verzorging van de huid. Droogt de huid niet uit, maar werkt juist verzorgend! De jajabo olie heeft een verzachtende en hydraterende werking waardoor je huid gaat stralen. De producten zijn voor iedereen te gebruiken inclusief de gevoelige huid.

Duurzaamheid. Alle producten zijn duurzaam en zonder schadelijke stoffen gemaakt. Daarbij worden de producten geleverd in een mooie amberkleurige glazen fles. Deze fles staat ook nog eens mooi in je interieur. Doordat de fles van glas is, maakt dat deze producten nog eens extra duurzaam. Je kunt de fles als hij leeg is gewoon blijven gebruiken, je kunt hem opnieuw vullen, zet er bv een leuk bosje droogbloemen in of gebruik hem als kaarshouder.

Mocht jij nu denken, die producten wil ik ook graag eens proberen. Kijk dan snel bij mijn Geurwolkje instagram post. Ik mag namelijk de hele lijn, Fris Briesje verzorgingsproducten weg geven! Wil je hier niet op wachten dan kun je ook lekker shoppen met 10% korting. De code is NICOLE10 en is geldig van 23 tot en met 30 maart.

Deze blog is in samenwerking met Geurwolkje tot stand gekomen. Leuk dat je deze blog hebt gelezen en ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met Geurwolkje. Fijne dag allemaal. Liefs Nicole

De aanleg van de tuin

Hoe start je met een tuinverbouwing? Het begon met dromen want wij waren nog bezig met de grote verbouwklus van de garage. De tuin moest eigenlijk nog even wachten. Toen het voorjaar 2021 begon, begon ook de tuin en de tuin veranderen heel erg bij mij te kriebelen. Allereerst ben ik erop los gaan pinnen op pinterest. Alles wat ik mooi vond heb ik opgeslagen op mijn tuinbord. Tuinontwerpster Joystyle heeft een mooi plan gemaakt en vanuit daar zijn wij aan de slag gegaan.

Omdat onze tuin flink afloopt, en wij bij de verbouwing van de garage tegen een verzakking aanliepen, moesten wij eerder dan in onze planning lag al gaan starten met de tuin. De tuin stond ook vol met grote bomen en struiken. Ook had hedra had flinke delen van de tuin overwoekerd.  En zoals het dan vaak gaat, komt van het een het ander.  Wij besloten 2/3 van de tuin leeg te laten trekken. Hierdoor konden wij opnieuw beginnen met een groot deel van de aanleg.

De basis van ons tuinplan
Op deze foto zie je dat de tuin volledig begroeid is en het vrije uitzicht over de polder weg is.

De terrassen. Een aantal terrassen zijn gebleven maar er zijn er ook enkele nieuwe bij gekomen. Als snel waren wij er over uit dat wij met grind in de tuin wilden werken. Wij wonen vrij landelijk en grind vind ik ook echt goed passen bij een landelijke stijl. Wij kozen voor Alpen grind. Bij ons in de buurt zit Amagard die hebben een mooie showroom waar wij onze materialen hebben uitgezocht. Ook hebben ze een fijne webshop waar veel instructie filmpjes op terug te vinden zijn. Waaronder ook een filmpje dat gemaakt is in onze tuin.

Het werken met grind heeft een aantal voordelen. Een terras of paadjes van grind zijn vrij makkelijk zelf aan te leggen. Om de paadjes aan te leggen maakten wij gebruik van kunstof multi edge kantopsluiting. Ideaal is dat je hier ronde vormen mee kunt maken en dat het grind netjes op je pad blijft in plaats van in je tuin. Voor de borders gebruikten wij mooie multi egde stalen kantopsluiting. Ook deze kun je in ronde vormen buigen.

Hoe zorg je dat je tuinmeubels netjes blijven staan in het grind zonder dat ze wegzakken? En dat je makkelijk met bijvoorbeeld een kruiwagen door het grind kunt lopen? Om dit op te lossen legden wij eerst grindmatten op de grond. Super handig is dat hier meteen worteldoek onder zit, zodat ook het onkruid mooi weg blijft. Als de matten vlak op de grond liggen kun je ze gaan vullen met grind.

Met onderstaande foto’s zal ik jullie meenemen in de stappen om een terras of pad van grind aan te leggen.

Stap 1 : zorg dat de grond waar het grind moet komen vlak is.
Stap 2 : zet de kanten af, op deze foto zie je flexibele kantopsluiting. Daar kun je makkelijk ook ronde vormen mee maken.
Stap 3 : leg de grindmatten op de plek waar het terras komt. De grindmatten zijn makkelijk op maat te maken met een zaag.
Stap 4 : nu komen de spierballen van pas en kan het grind kruien beginnen.
Stap 5 : het grind uitharken in de grindmatten. Zorg dat alles goed opgevuld is. Hiermee krijg je een stabiele basis.
Stap 6 : je terras inrichten en genieten.

Wij hebben in de tuin gebruik van gezellige borders en speelse hoekjes. Zoals je kunt zien op de foto hieronder. Hier is een heerlijke plek in de schaduw gecreërd. De boomstammen zorgen voor een speelse afscheiding en geven diepte aan de tuin.

Ook voor de looppaden kozen wij voor grind. Deze grind paden lopen niet recht in onze tuin maar ook hier hebben wij gekozen voor speelse vormen. Door het gebruik van de grindmatten kun je hier ook prima op lopen.

De beplanting. Wij hebben gebruik gemaakt van veel gras soorten, hortensia’s en verder allemaal planten die wij mooi vinden. Wij hebben afwisselend groen blijvende planten en planten die in de winter verdorren gebruikt. Hierdoor blijft de tuin ook in de winter sfeervol.

Dit voorjaar staat er nog een tuinklus op ons te wachten. Dat is het afmaken van het stukje tuin naast de veranda die achterin de tuin staat. Ook onder de veranda zelf moet het terras nog afgemaakt worden. Daarvoor kozen wij opnieuw grind; het fijne beach pebbles grind. Als dat klaar is kan het genieten van en in de tuin beginnen.

In dit stuk tuin willen wij in het grind 4 borders maken van 1 bij 1 meter voor een mini moestuintje of dahliaborders. Hier moet nog een keuze in gemaakt worden.
Het 1e begin onder de veranda is gemaakt. Grind is beach pebbles.

Ook nog een handige tip voor je borders is gebruik maken van worteldoek met boomschors erop. Dit zorgt dat het onkruid niet meer in je border groeit en geeft meteen een warme uitstraling.

Met deze blog heb ik jullie een beetje meegenomen in onze tuinverbouwing, de keuzes en materialen die wij hebben gebruikt. Leuk dat je mijn blog hebt gelezen en wie weet heb jij er nog wat inspiratie uit gehaald. Liefs Nicole