Over mij

De nieuwe vloer van Moduleo

Nadat wij deze zomer een gave vloer bij Moduleo hadden uitgezocht was het wachten op de levering. Half december was het zover en bij het open maken van de 1e doos maakte mijn hart al een sprongetje. De vloer is in het echt nog veel mooier dan dat ik nog in mijn gedachten had. Ik legde snel even een proefstukje om de sfeer te proeven van de nieuwe vloer in de nieuwe ruimte. Die deelde ik destijds al met jullie in de story.

Welke vloer hadden wij ook alweer gekozen? Hier schreef ik al eerder een blog over maar het is wel leuk om dat in deze blog nog kort te benoemen. Wij kozen voor de Moods Collectie van Moduleo. Deze collectie bestaat uit geometrische vormen. De vloer kan gekozen worden in hout- en steenstructuren of zonder structuur maar in een mooie kleuren. Ook een combinatie van verschillende structuren en kleuren behoort tot de mogelijkheden. Je kunt dus helemaal je eigen vloer stijl creëren. Een van de kenmerken van de vloeren van Moduleo is dat ze praktisch en duurzaam zijn, zo ook deze Moods Collectie

Wij kozen voor de Wicker print, in een mooie eikenhout kleur. Deze print heeft een hexagon in het midden met stroken er omheen. Steeds keert dit zelfde patroon terug waardoor je uiteindelijk een mooi lijnenspel in je vloer krijgt.

De vloer leggen. Wij zijn de uitdaging aan gegaan om deze vloer zelf te leggen. Wij vonden het wel spannend omdat het toch een speciale vorm is en alle hoekjes netjes moeten aansluiten op elkaar om een mooi geheel te krijgen. Maar het is gelukt, wij zijn ontzettend trots op het prachtige resultaat en de mooie kwaliteit van de vloer van Moduleo.

Wij kozen voor de Flex Pro ondervloer. Deze ondervloer heeft aan de bovenzijde een plak/lijmlaag waarop de vloer geplakt wordt. De ondervloer ligt zwevend op de dekvloer waardoor deze geen schade door lijm oploopt. Het voordeel van deze ondervloer, buiten een isolerende werking, is dat die ook kleine oneffenheden opheft.

Hoe zijn wij van start gegaan. Wij hebben eerst de ondervloer netjes in de ruimte gelegd. Wij besloten om in het midden van de ruimte te beginnen met het leggen van de vloer en vanuit daar zijn wij het patroon gaan uitwerken en uitlijnen. Super handig daarbij is dat er op de ondervloer ook belijning staat. Wij maakte deze keuze omdat de muren in deze ruimte best scheef op elkaar staan en wij het middenzicht wel mooi recht wilde hebben.

De vloer is super makkelijk te verwerken. Je kunt de vloer makkelijk insnijden met een stanleymes en daarna doorbreken. De kanten maak je dus in een handomdraai op maat. Zelfs een klein stuk knippen met een stevige schaar is mogelijk.

Wij zijn zelf ruim 4 dagen bezig geweest met het leggen van de vloer. Ook kregen wij hulp van mijn zus en zwager. Het is zeker mogelijk om deze vloer zelf te leggen als je handig bent en wat kluservaring hebt. Het enige dat erg belangrijk is bij het leggen van deze vloer, is precisie. Want alles puntjes moet precies aansluiten op elkaar zodat je een mooi aaneengesloten vloer krijgt.

Inmiddels is de klus geklaard en is de ruimte ook weer opnieuw ingericht. Wij zijn heel erg blij met de keuze van deze vloer en wij kunnen jaren vooruit met deze prachtige vloer.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met moduleo. Dank je wel voor het lezen van deze blog. Het zou leuk zijn als je laat weten wat je van onze nieuwe vloer vindt. Liefs Nicole

Een nieuwe inrichting en bank

Een nieuwe bank. Maar waar begin je als je een nieuwe bank wilt uitzoeken en wat vind je belangrijk aan een nieuwe bank?

Maak voor jezelf een lijstje met punten die jij belangrijk vindt aan een bank. Met deze punten ga je op zoek naar een nieuwe bank.
Ons lijstje bestond uit de volgende punten:
1) Wij wilden een grote bank, die de ruimte lekker vult en waar wij heerlijk samen op kunnen relaxen (het is altijd handig de minimale en maximale maten bij de hand te hebben).

2) Denk al na over de kleur van de bank. Wij wilden een lichte kleur bank. Als je al weet of je een donkere of licht gekleurde bank wilt dan kun je wat gerichter een kleur kiezen voor je bank want er is echt heel veel keuze. Dit voorkomt al een stuk keuzestress in de winkel.


3) Het is ook handig om al een idee te hebben van wat voor materiaal je je bank wilt hebben. Onze wens was een stoffen bank. Omdat wij ook een lichte kleur wilden, moet de stof goed reinigbaar zijn met zowel een kleuter als een puber hond die hier in huis rond lopen.


4) Een van onze wensen was een bank op pootjes, ik hou ervan als je onder de bank door kunt kijken. Dat vind ik ruimtelijk ogen. Maar een “dichte” bank kan ook super mooi staan.


5) Het laatste maar niet onbelangrijkste punt is het budget dat je hebt voor je nieuwe bank.

Met onze lijst zijn wij op zoek gegaan naar onze droombank. Het internet afspeuren en woonwinkels bezoeken. Tijdens ons bezoek aan Woonexpress stond hij daar opeens. Een prachtige zelf samen te stellen bank Koog, werkelijk alles is mogelijk. Je kiest het model van bank, de vorm van de armleuningen, de soort poten, de kleuren en het materiaal waarvan je de bank wilt hebben. Ook hierin is echt werkelijk heel veel keuze bij Woonexpress.

Wij hebben de bank Koog samen met een woonadviseur van Woonexpress samengesteld. De afmetingen van de ruimte waarin de bank moest komen te staan hadden wij meegenomen. Mocht je gaan voor een module bank, een zelf samen te stellen meubel of ben je op zoek naar een compleet nieuwe inrichting dan is het echt super handig en fijn om gebruik van dit advies te maken. De woonadviseur denkt met je mee over de beste opstelling in je ruimte en geeft tips waar je zelf niet altijd aan denkt. Zo hadden wij een deel van de bank met een rugleuning in ons hoofd bij binnenkomst, maar doordat je dan meteen bij het naar binnen lopen van de ruimte tegen een groot element kijkt voelt dat kolossaal aan. Wij hebben er toen voor gekozen om daar het longchair deel te plaatsen.

Wij hebben gekozen voor een bank die bestaat uit 4 modules. Een longchair, een 2,5 zit, een los hoekelement en een hocker. Het leuke hiervan is dat je dus verschillende opstellingen kunt maken. Je kunt de bank zelfs opsplitsen in 2 ruime zitdelen zoals je op onderstaande foto’s kunt zien. Ook de poef kun je overal los in de ruimte neer zetten. Om de bank te beschermen tegen viezigheid is de bank met Protexx behandeld en hierdoor zit er ook extra garantieplan tegen vlekken op de bank.

Toen alles uitgedacht en uitgetekend was zijn wij nog op zoek gegaan naar mooie kussens voor in de bank, salontafels, mooie woonaccessoires en ik wilde heel graag een sidetable/vakkenkast.

Gave woonaccessoires van Woonexpress
De sidetable/vakkenkast met mooie accessoires van Woonexpress

Omdat de bank in het najaar geleverd zou worden koos ik voor sierkussens in mooie warme kleuren. Daar hou ik van, als de donkere grauwe dagen eraan komen. Kussens zijn mooie accessoires waar je, je ruimte snel een andere sfeer mee kunnen te geven door bijvoorbeeld in de verschillende seizoenen andere kleuren te gebruiken.

De levering van de bank hebben wij ook als erg prettig ervaren. De bezorgers zijn netjes te werk gegaan, ze hebben de bank netjes op zijn plek in elkaar hebben gezet, viltjes onder de poten en ook nog eens alle verpakkingsmateriaal mee terug genomen. Met de bezorging van deze bank zijn wij volledig ontzorgd. Complimenten hiervoor.

Woonexpress heeft een hele grote collectie aan woonaccessoires in verschillende woonstijlen. Er is echt voor iedereen genoeg keuze.  Woonexpress heeft ook een erg leuk trendmagazine met 4 woontrends om lekker inspiratie op te doen. Klik hier om het trendmagazine aan te vragen. Of bezoek gezellig 1 van de 9 mooie winkels van Woonexpress waar een hoop ingerichte stijlkamers klaar staan om je te inspireren en je kunt er natuurlijk ook meteen lekker shoppen.

Hopelijk heb ik jullie met deze blog een goede kijk gegeven op onze keuzes en wie weet heb je zelf ook leuke inspiratie op gedaan. Dank je wel voor het lezen en een fijne dag liefs Nicole

Een nieuwe vloer

Onze dubbele garage wilden wij graag omtoveren tot tuinkamer. Maar omdat het echt een garage was zonder veel comfort, waren hier maanden van verbouwen, ploeteren, tegenslagen verwerken en weer snel doorgaan voor nodig. Maar nu is het dan eindelijk zover! De nieuwe vloer kon worden uitgekozen.

Een vloer kiezen. Wij waren er al snel over uit dat wij weer graag een houten/houtlook vloer in deze ruimte wilden. De ruimte heeft een wit houten latjes plafond en straks zijn alle balken wit dus een mooie houtkleurige vloer leek ons erg mooi. Wij houden van houten materialen en looks. Ons uitzicht vanuit de tuindeuren is over de prachtige uitgestrekte polder. Het leek ons leuk om de natuur in huis halen.

Moduleo. Met het rond kijken naar vloeren op internet viel ons oog al snel op de prachtige pvc vloeren van Moduleo. Wij lazen dat de houtlook vloeren van Moduleo bijna niet meer van echt hout te onderscheiden zijn. Doordat Moduleo een uniek “embosseringsproces” toepast zie je in hun pvc vloeren een mooie houtstructuur die je niet maar alleen ziet maar je voelt ook structuur, zelfs bij de knoesten. Dit wilden wij natuurlijk graag eens in het echt zien. Want vanaf een plaatje kiezen vind ik toch altijd lastig.

Op weg naar de showroom van Moduleo bij Vloerloods. Vorige week vrijdag was het dan zover. Wij gingen de collectie van Moduleo in het echt bekijken. Wij hebben werkelijk onze ogen uitgekeken, wat een prachtige vloeren en zoveel keuze. Er is ook werkelijk niks teveel gezegd over de mooie kwaliteit en de houtstructuur van de vloeren.

En dan begint het kiezen. Gaan wij voor een rustige neutrale vloer, een speelse vloer of springen wij in deze ruimte even flink uit de band? Bij Moduleo is er ontzettend veel keuze, van klassieke vloeren tot gave prints en in allerlei verschillende kleuren. Bijvoorbeeld de Moods Collectie van Moduleo.

Moods De Moods Collectie van Moduleo kenmerkt zich door stijl en persoonlijkheid. Moods bevat geometrische vormen in combi met hout en steenstructuren en pastel kleuren. Allerlei verschillende combinaties zijn mogelijk. Hierdoor kun jij, je eigen vloer stijl creëren. Je hebt daarbij ook nog eens een vloer die erg praktisch en duurzaam is.

3 stijlen binnen de Moods Collectie               

En welke vloer hebben wij nu gekozen? Wij hadden 4 prachtige vloeren op het oog.

Maar ik zal jullie niet langer in spanning houden en verklappen welke vloer het is geworden. Wij zijn gevallen voor de verfijnde collectie van Moods. Het is de Wicker print geworden, in een mooie eikenhout kleur. Deze print bestaat uit een hexagon in het midden met stroken er omheen. Op de foto zie je deze vloer rechts onder liggen. Wil je de Wicker vorm gedurfer maken dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen om de hexagon in tegelook of een andere kleur te combineren met houten stroken.

Wat mooie weetjes over Moduleo. Wat ik ontzettend mooi vind aan Moduleo is dat ze het volledige ontwerpproces, productieproces en logistiek proces in eigen beheer hebben. De productie vindt volledig plaats in Avelgem, België en de fabriek heeft 3 eigen windturbines welke zorgen voor 1/3 van de energiebehoefte die nodig is voor de fabriek. Moduleo past ook een hoop initiatieven toe om energie te besparen, afval te reduceren of te recycleren en zorgt hiermee voor een duurzaam productieproces. Ook gebruiken ze koel water uit de Schelde om de pvc vloeren tijden het productieproces af te koelen en doordat de productie dichtbij de klanten is heeft dit geen grote impact qua transport op het milieu en beperken ze zo de CO2 uitstoot.

En nu is het wachten. Onze keuze is gemaakt, de vloer is besteld en nu is het wachten op de levering. En daarna…. Dan kunnen wij zelf aan de slag. Want wij gaan de vloer namelijk zelf leggen. Ik heb er super veel zin. Ik ben ook erg benieuwd hoe de vloer er straks uit komt te zien in de nieuwe ruimte.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Moduleo. Dank je wel voor het lezen en het zou leuk zijn als je in een berichtje laat weten wat jij van onze vloer keuze vindt. Fijne dag. Liefs Nicole

Capi Europe, Grow a greener life.

Hoe gaaf is het, als je als bedrijf het CO2 Neutral® Label ontvangt. De productie van de Made in Holland collectie van Capi Europe is 100% klimaatneutraal. Hiervoor hebben ze eind vorig jaar het CO2 Neutral® Label ontvangen, als eerste bedrijf in Nederland in deze branche. Capi Europe gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal.

Het CO2 Neutral® Label 
Het CO2 Neutral® Label garandeert dat bedrijven die dit label ontvangen actief hun lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen, verlagen en compenseren. Dit label kun je als bedrijf alleen krijgen als je aan aantoonbare klimaatinspanningen doet. Het label wordt uitgereikt door het onafhankelijke bureau Vincotte. Capi Europe neemt voor haar klimaatcompensatie deel aan het COMACO Landscape Management Project dat duurzame landbouw en bosbehoud bevordert in Zambia. Het doel van het project is het verminderen van ongecontroleerde ontbossing en het vergroten van de netto bosbedekking. 

Een duurzame visie.
Capi Europe is zich erg bewust wat klimaatverandering voor invloed heeft op onze samenleving. Deze bewustwording heeft ervoor gezorgd dat Capi Europe het als bedrijf, anders wilde gaan doen. Hun producten zijn 100% recyclebaar en hebben een lange levensduur. Op de producten zit maar liefst 10 jaar garantie. Volgende maand ligt het dak bij Capi vol zonnepanelen en ze hebben een groene stroom contract. Capi bespaard tot wel 80% energie met hun proces t.o.v. traditioneel rotatiegieten. In de toekomst willen ze ook gaan produceren met biobased materialen.

Capi Made in Holland.
De potten uit deze serie worden volledig geproduceerd in Tilburg en zoals je net al kon lezen klimaatneutraal. Capi Europe heeft een eigen productieproces, de potten zijn lichtgewicht en ook volledig recyclebaar. De Made in Holland bloempotten kun je herkennen aan hun oranje kleur aan de binnenkant van de potten. Deze oranje binnenkant is een knipoog naar de productie van deze potten in Tilburg. Deze binnenkant zorgt voor een unieke isolatielaag. Hierdoor zijn de potten zowel binnen en buiten als zomer en winter te gebruiken. Ze zijn zowel hitte- als vorstbestendig.

2 collecties.
De made in Holland serie bestaat uit 2 collecties. De Nature collectie NL en de Urban collectie NL.
Bij de Nature collectie NL is de natuur als  inspiratiebron gebruikt.  De natuur wordt gekenmerkt door groene bladeren in verschillende tinten en texturen. Dat vind je terug in deze collectie. Bij de Urban collectie NL is het stadse leven in combinatiemet de natuur gebruikt. Deze serie kenmerkt zich door een strak design samen met een stoere look. Geniet in het drukke dagelijks leven van de natuur in huis door gebruik te maken van deze design potten.

Capi Europe in ons huis.
Ook wij hebben al een aantal jaren potten in ons huis en in de tuin van Capi Europe. Buiten dat ik het super mooie en fijne potten vind, spreekt hun missie duurzaamheid mij ook erg aan. Het is mooi om te zien dat bedrijven niet alleen bezig zijn met het heden maar ook vooruit kijken en meewerken aan een toekomst voor onze kinderen, de natuur en de dieren.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Capi Europe. Leuk dat jullie deze blog hebben gelezen. Fijne dag veel liefs Nicole

DIY Betonlook

Regelmatig krijg ik vragen van jullie over hoe wij de betonlook muren in de badkamer en toilet hebben gemaakt. Omdat wij erg blij zijn met de betonlook muren en ik jullie mee wil nemen in het stappenplan heb ik hier een blog over geschreven.

LAB Cementum.Wij hebben voor onze betonlook muren gekozen voor LAB Cementum van LAB Paint.Wij werken al jaren met de muurverf van Vestingh en zijn erg tevreden over hun producten. Daarom hebben wij voor dit project gekozen voor DIY LAB Cementum van LAB Paint.

Waar kun je LAB Cementum gebruiken? Wij wilden graag een strakke maar toch sfeervolle badkamer en toilet. Tijdens onze vakanties in Indonesië, Thailand en Marokko kwamen wij de mooiste badkamers tegen met betonmuren in de mooiste kleuren. Deze basis wilde wij ook. LAB Cementum is te gebruiken in iedere ruimte in je huis. Als je LAB Cementum wilt gebruiken in een natte ruimte of een ruimte die je makkelijk moet reinigen bv bij een keuken dan moet je de muren nog afwerken met een waterdichte coating. LAB Cementum is verwerkbaar op gips/gestucte muren, beton, cement, mdf, multiplex of spaanplaat. Als de ondergrond zuigend is, is het advies om te beginnen met LAB ECO Wallfix.

Welke stappen doorloop je? Afhankelijk van de ondergrond en de ruimte waarin je LAB Cementum gaat gebruiken zijn een aantal stappen nodig. Ik leg dit stap voor stap aan jullie uit en neem jullie mee in het hele proces.

LAB ECO WALLFIX EN LAB PRIMER

Stap 1, Laag 1 LAB Eco Wallfix. Dit is dus een optionele laag en nodig bij nieuw stucwerk of poederige zuigende ondergronden. Deze laag breng je op met een vachtroller en is na ongeveer 2 a 3 uur droog.

Stap 2 : Laag 2 LAB Cementum Primer Wall. Deze laag zorgt voor een goede hechting van de LAB Cementum op je wanden. Deze laag breng je aan met een microverzelroller. De droogtijd is ongeveer 2 a 3 uur afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.

LAB CEMENTUM

Stap 3 : laag 3 en 4 LAB Cementum. De LAB Cementum breng je aan in 2 lagen. Wij kozen voor de kleur Grey Clay. Controleer voordat je begint de wanden op oneffenheden en verwijder die. Deze laag breng je aan met een vachtroller, spaan/stucmes en in de hoeken kun je een kwast gebruiken. Laat de LAB Cementum even aandrogen en daarna kun je de lagen glad strijken met je spaan, hier kun je het voor jezelf gewenste Beton effect creeëren. Droogtijd tussen deze lagen is ook weer ongeveer 2 a 3 uur maar ook weer afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.

LAB COATING

Stap 4 : Laag 5 en 6 LAB Coating. Dit zijn de laatste lagen die zorgen dat de wanden waterdicht, waterafstotend gaan worden. Deze laag breng je aan met een viltroller en moet tussen de lagen door ongeveer 6 uur drogen. Belangrijk is dat je deze laag pas aanbrengt nadat je de LAB Cementum lagen tenminste 24 uur hebt laten drogen.

Het eindresultaat. Wij zijn echt super blij met het eindresultaat. Het is ook echt prima zelf te doen. Even de slag te pakken krijgen en oefenen op een klein muurtje maar dan moet het jou ook zeker lukken. Mocht je zelf aan de slag gaan met DIY LAB Cementum heel veel succes en het zou leuk zijn als je een foto deelt.

Dank je wel voor het lezen van deze blog met een leuk DIY project. Deze blog is in samenwerking met Vestingh tot stand gekomen. Fijne dag allemaal. Liefs Nicole

Een nieuw toilet

Wij hadden het geluk dat wij in ons nieuwe huis het toilet in samenwerking met Duravit mochten renoveren.

Moodboard. Ook voor het toilet maakten wij een moodboard. Wij kozen voor een rustige, beetje mediteriane sfeer met stoere elementen erin.

Welk toilet is het geworden. Wij hebben gekozen voor Duravit Me By Starck Rimless in de kleur zijde mat wit. Het matte wit is echt prachtig en heeft een sjieke uitstraling.

Het kiezen van een toilet. Als je je gaat verdiepen in het uitzoeken van een toilet blijkt er opeens veel keus te zijn qua design, kleuren maar ook een hangend of staand toilet. Er zijn zelfs toiletten met technische snufjes zoals een Douche wc.

Duravit Rimless  Dit is een randloos toilet. Omdat er geen rand meer aan het toilet zit is deze extra hygiënisch en ook super makkelijk schoon te houden. Zelfs bij het doorspoelen met een kleinere hoeveelheid water, wordt het water zo goed verdeeld dat je een optimaal spoel resultaat hebt.

Wat ook ideaal is dat de toiletzitting en de deksel een traagsluitend softclose-mechanisme hebben. Dus geen dichte kletterende toiletzitting meer maar een toiletzitting die rustig en geluidloos naar beneden zakt. Ook heeft deze zitting een quickrelease functie. Dit zorgt ervoor dat je hem snel en makkelijk kunt verwijderen en schoonmaken een eenvoudig klusje is geworden.

Welke keuzes maakte wij nog meer. Wij kozen net als in de badkamer voor betonlook muren. DIY LAB Cementum van Vestinghpaint and Craft in de kleur Grey Clay. Om in de ruimte ook een wat stoere look toe te voegen kozen wij voor zwart stalen accesoires en als tegenhanger hierop weer natuurlijke materialen in de vorm van pluimen en druppel vormige gouden spiegels.

De verbouwing. Wij begonnen met een ouderwetse wit betegelde toiletruimte en inmiddels is het een fijne stijlvolle plek geworden. Hieronder zie je in een aantal foto’s het hele verbouwproces.

Dank je wel voor het lezen van deze blog. Deze blog is in samenwerking met Duravit tot stand gekomen. Fijne feestdagen allemaal en op naar een mooi 2021. Liefs Nicole

De kersttafel

Binnenkort is het kerst. Ondanks dit rare jaar gaan wij er toch iets gezelligs van maken. Voor mij hoort daar zeker een mooie en gezellige gedekte kersttafel bij.

De basis van je gedekte tafel. Ik kies altijd eerst het servies dat ik wil gaan gebruiken. Daar omheen bepaal ik de kleur of kleuren en de materialen die ik daarbij wil gebruiken op tafel. Voor deze feestdagen heb ik het mooie servies uitgezocht van Estriek, natuurlijke accessoires in combinatie met de kleur goud in de kerstsfeer.

Het servies van Estriek. Ik koos voor de prachtige collectie Nero. Deze collectie kenmerkt zicht door de zwart witte kleuren/tekening met een vleugje oranje.

De prachtige Nero collectie van Estriek

Het servies van Estriek wordt met de hand gemaakt en beschilderd in Tunesië. De visie van Estriek is om Nederland kennis te laten maken met dit prachtige servies. Het mooie is dat dit servies Fairtrade is, de ambachtslieden krijgen een eerlijk loon en er zijn goede en veilige werkomstandigheden.

Het tafellinnen. Het linnen tafelkleed en de linnen servetten die ik voor onze kersttafel gebruik zijn van Sandsnowlinen.

Het mooie tafellinnen van Sandsnowlinen

De producten van Sandsnowlinen zijn uniek, handgemaakt en hebben een goede en mooie kwaliteit. Je kunt bij Sandsnowlinnen je producten in je eigen maat en kleur bestellen. Sandsnowlinen heeft geen voorraad. Dus het team van naaisters van Sandsnowlinen, zal zorgen dat alles keurig afgewerkt in de juiste afmetingen bij je thuis komt. Alles wordt duurzaam en met groene stroom geproduceerd, zelfs de verpakkingsmaterialen.

Linnen servet van Sandsnowlinen

Natuurlijke groene materialen. Ik hou van natuurlijke materialen. Daarom besloot ik onze kersttafel aan te kleden met dennengroen en eucalyptus. Het staat niet alleen erg mooi maar het ruikt ook meteen heerlijk in huis. Ook zette ik een paar leuke mini kerstboompjes van Kokodama op tafel.  De potjes van Kokodama zijn gemaakt van kokosvezels en volledig natuurlijk afbreekbaar, daarbij worden ze ook nog duurzaam en eerlijk geproduceerd.

Mini Kokodama kerstboompje

Houten accessoires. Houten borrelplankjes, schaaltjes en lepels van Bowls and Disches mogen niet ontbreken op onze kersttafel. Het olijfhout zorgt met zijn natuurlijke kleur en prachtige tekening in het hout voor een fijne sfeer.

Olijfhout schalenset van BowlsandDishes

Waterglazen en sfeerlichtjes. De mooie blauw/groenkleurige waterglazen en goud kleurige sfeerlichtjes op onze kersttafel zijn van Return to Sender. Vrouwen in ontwikkelingslanden hebben deze prachtige producten duurzaam geproduceerd en ook deze vrouwen krijgen hiervoor een eerlijk salaris.

Waterglas van Return to Sender

En hoe ga je nu aan de slag om je tafel te dekken. Je begint met de basis, het tafelkleed. Ik drappeerde de tafelloper speels over het midden van de tafel. Die versierde ik daarna met de groene takken. Ik vouwde de servetten, bond deze samen met een jutte touwtje en stak er een takje eucalyptus in. Wat ook altijd leuk is, is om er een persoonlijk naamkaartje aan toe te voegen. Hierna heb ik het servies en het bestek toegevoegd. Ik vind het leuk om meteen het servies voor de verschillende gangen op tafel te zetten voor een speels effect op je tafel. En als laatste wat leuke accessoires toevoegen. Beetje kijken, schuiven, wat weg halen en er weer bij zetten en als je tevreden bent is daar je gedekte kersttafel voor 2020!

Een persoonlijk naamkaartje
Onze kersttafel van 2020

Leuk dat jij deze blog hebt gelezen. Hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven voor jouw kersttafel. Ik wil de bedrijven die ik noemde in deze blog bedanken voor de mooie en fijne samenwerkingen van afgelopen jaar. Verder wil ik iedereen bedanken voor jullie lieve berichtjes, likes en alvast fijne feestdagen wensen. Liefs Nicole

Nieuw vloerkleed

De nieuwe kamer van Billy. Wij hebben de  kamer van Billy een metamorfose gegeven. Mooi nieuw behang, een ander bed met een bedhemel en daar hoort ook een nieuw kleed en nieuwe manden bij.

Lorena Canals. Als snel kwamen wij uit bij de prachtige vloerkleden van het Spaanse merk Lorena Canals. Ze hebben prachtige vloerkleden voor kinderkamers maar ook voor in de woonkamer of eigenlijk alle ruimtes in je huis, is er volop keuze. Wij kozen het vloerkleed Pine Forest voor in de kamer van Billy. Het kleed heeft mooie zachte kleuren, is voorzien van bladeren en is ook nog eens gemaakt handgemaakt van super zacht materiaal.

Naast vloerkleden hebben ze ook nog prachtige manden, kussens en wanddecoratie. 

Leuke manden. In dezelfde kleuren als de bladeren in het vloerkleed hebben wij ook 2 manden in de kamer van Billy staan. Manden kun je nooit genoeg hebben, ideaal voor het opbergen van speelgoed, leesboekjes en het staat ook nog eens erg gezellig.

Een vloerkleed dat je kunt wassen. Wat ik ideaal vind aan dit vloerkleed, is dat het wasbaar is. Als het kleed vies is geworden, dan kun je het op 30 graden in de wasmachine wassen en je kleed is weer als nieuw. Je hoeft dus niet meer bang te zijn voor vlekken of een vies kleed.

Hoe worden deze prachtige vloerkleden gemaakt. Deze vloerkleden zijn handgeknoopt en handgemaakt. Ze worden op natuurlijke wijze gekleurd. Hierdoor ben je er zeker van dat er geen gifstoffen zijn gebruikt.

Over Lorena Canals.  Lorena Canals is in 1990 opgericht. Ze gebruiken voor hun productie de beste grondstoffen en werken samen met de beste ambachtslieden. Het idee om Lorena Canals op te richten is ontstaan doordat de oprichtster op zoek was naar een wasbaar kleed en dat er nog niet bleek te zijn. De oprichtster is toen zelf op zoek gegaan naar de oplossing en daar is dit mooie merk met deze prachtige vloerkleden en accessoires uit voortgekomen

Leuk dat jullie deze blog hebben gelezen. Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Lorena Canals. Fijne dag allemaal liefs Nicole

Nieuw behang in huis

Ik miste nog wat sfeer en warmte op een muur in de slaapkamer van Billy. Het kwam dus goed uit toen Fotobehangshopz vroeg of ik met hun wilde samenwerken en hun fotobehang wilde uitproberen.

Veel keus. Fotobehangsshop heeft ontzettend veel keus aan verschillend behang. Het is erg handig dat ze het in thema’s hebben ingedeeld. Ook is het mogelijk om een eigen foto te gebruiken. Wij hebben wel een aantal muren met behang in huis maar nog geen met een eigen foto dus dat wilde ik wel eens uitproberen.

Billy haar kamer. Voor Billy haar kamer had ik 3 prints uitgezocht die je hieronder ziet. Omdat het Billy haar kamer is, wilde ik haar ook mee laten kiezen. Billy was heel duidelijk in haar keus, het moesten de prachtige aquarel bloemen worden. Het is ook echt een bloemenmeisje, de hele zomer lang heeft ze bloemen voor mij geplukt.

Bestellen van het behang. Dit gaat erg gemakkelijk op de website van Fotobehangshopz. Je geeft de afmetingen van de muur op. Je kunt eventueel kiezen voor een extra marge. Wat ik ook super vind is dat je kunt kiezen voor behang uit 1 deel. Maar bijvoorbeeld ook bredere banen dan de standaard maat. Ook bepaal je zelf de uitsnede van de print hoe jij die graag op je muur wilt hebben. Wij kozen voor bredere banen. In ons geval kozen wij niet voor 1 deel omdat het een vrij lange muur is en niet heel hoog.

Het behang van Fotobehangshopz. Wat ik ideaal vind is dat het fotobehang waterafstotend, PVC en- krasvrij is. Voor het printen van het behang gebruikt Fotobehangshopz een duurzame LED-technologie. Hiermee kies je dus niet alleen voor mooi behang, maar is het ook nog eens een bewuste keuze.

Hoe ga je aan de slag. Super fijn is dat je niet het behang zelf meer hoeft in te smeren met behanglijm, maar de muur. Fotobehangshopz heeft de banen genummerd, hiermee kan de baan volgorde dus niet meer mis gaan.

Als je de muur hebt ingesmeerd met behanglijm, kun je aan de slag om de banen op de muur te plakken. Let hierbij wel op dat je met een rechte baan begint die je waterpas op de muur plakt. Zorg dat je het behang goed aandrukt op de muur en uitwrijft zodat er geen bobbels in het behang ontstaan. Hier kun je ook behang gereedschap voor aanschaffen.

De lichtschakelaar en stopcontacten kun je met een scherp mesje mooi uitsnijden.

En hieronder het eindresultaat!

Wat en fijne sfeer heeft de kamer van Billy gekregen door dit prachtige bloemen aquarel behang. Ook de houten vloer en de rotan meubels komen er mooi uit.

Fotobehang met een eigen foto. Hier gingen wij ook mee aan de slag. Wij kozen voor een foto van Billy in Zeeland van de afgelopen zomervakantie. Deze foto geeft ons mooie herinneringen. Het was een fijne vakantie, heerlijk samen geweest en mooi weer. Ook het bestellen van dit behang ging soepel en op dezelfde manier als het andere behang. Het enige dat je hier extra moet doen is je eigen foto uploaden.

Zo was het.

En dit is het resultaat! Wij hebben er meteen een gezellig werkplekhoekje van gemaakt.

Ga jij ook aan de slag? Heb jij nu zelf ook zin om aan de slag te gaan met het mooie behang van Fotobehangshopz? Met de kortingscode NIEKS10 krijg je 10% korting op je bestelling tot en met 31 december 2020. Je kunt ook meedoen met de giveaway om 100 euro shoptegoed te winnen. Zie hiervoor de post op mijn instagram.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze blog te lezen. Fijne dag allemaal. Groetjes Fotobehangshopz en Nicole

De nieuwe badkamer

Wij droomden van een nieuwe badkamer. Maar omdat het huis dat wij ruim anderhalf jaar geleden kochten van boven tot beneden verbouwd moest gaan worden, stond de badkamer niet meteen bovenaan onze prio lijst. Toen Duravit vroeg of wij wilden samenwerken met hun prachtige nieuwe badkamerproducten hoefden wij niet lang na te denken. Hierdoor kwam de badkamer een paar stappen hoger op ons prio lijstje te staan.

De oude badkamer. De oude badkamer stond vrij vol. Een bad tegen de hele achterachterwand, grote meubels erin,  drukke mozaiek tegels op de wand en bewerkte tegels op de vloer. Omdat de ruimte niet heel groot is, vrij vol stond en er geen daglicht in deze ruimte komt kwam het geheel een beetje op je af.

Hoe wij zijn begonnen. Omdat er dus geen raam in de badkamer zit, wilden wij ervoor zorgen dat de nieuwe badkamer een lichte basis zou krijgen. Op vakantie in Marokko en Bali zijn wij de meest prachtige natuurlijke badkamers tegen gekomen. Veelal zonder tegels. Die sfeer wilden wij graag in onze nieuwe badkamer brengen.  Wij hebben avonden op pinterest gespeurd om inspiratie op te doen. Ook werden wij uitgenodigd in de showroom van Duravit in Den Bosch. Hier konden wij hun prachtige producten te bekijken. Wij kregen een uitgebreide en goede uitleg gekregen over hun producten. Uiteindelijk maakte wij een keuze welke serie wij graag in onze badkamer wilde hebben.

De badkamer producten van Duravit.   Wij vielen als een blok voor de prachtige nieuwe collectie van Duravit : de Happy D.2 serie Deze serie kenmerkt zich door de mooie afgeronde vormen en prachtige materialen. Ook is er volop keuze in kleuren.

Het wastafelmeubel. Wij kozen voor een meubel van 130cm met 2 waskommen en een ronde spiegel van 90cm doorsnede.

Super blij met het resultaat van deze prachtige badkamer. Een wastafelmeubel met een dubbele waskommen en een prachtige spiegel inclusief spiegelverwarming.

Het meubel heeft een grote lade. Echt alles aan deze serie is tot in de puntjes afgewerkt. De binnenkant van de lade is voorzien van een mooie afwerking en ingedeeld in handige vakken.

De spiegel heeft een ronde vorm en LED veelichting die dimbaar is. Ook kun je de warmte kleur van de verlichting aanpassen. Er zijn 2 keuzes in spiegelrand. Ook deze rand kun je als verlichting gebruiken. Een groot voordeel van deze spiegel is dat de spiegel, spiegelverwarming heeft. Je hebt dus nooit meer last van een beslagen spiegel. Door middel van touch screen is de spiegel eenvoudig te bedienen.

Het douchegedeelte. Voor het douchegedeelte kozen wij voor de douchebak Stonetto. Deze douchebak is verkrijgbaar in 4 mooie matte kleuren, heeft een steenlook en is krasvast. De douchebak kan bovenop de vloer geplaatst worden. Ook half in de vloer of gelijk met de vloer behoren tot de mogelijkheden. Wij kozen voor de afmeting 140cm bij 80cm in een antraciet kleur. Dit om wat contrast in de badkamer aan te brengen. Deze douchebak heeft een ingebouwde afvoer en de glooiing in de doucebak zorgt ervoor dat het water goed wordt afgevoerd. Wij hebben de douchebak op de bestaande vloer geplaatst. De douche is voorzien van een thermostaatkraan en een regendouche, shower system. Wij werkten het douche gedeelte af met een staal look glazen douchewand.

Extra opbergruimte. Voor wat extra opbergruimte in de badkamer kozen wij in dezelfde serie ook nog een halfhoge kast uit. De halfhoge kast is van hetzelfde mooie materialen als het wastafelmeubel en heeft dezelfde afgeronde vorm. Deze mooie afgeronde vorm is zelfs aan de binnenkant van de kastdeur terug te vinden.

Badkamer keuzes. Buiten de mooie badkamer producten van Duravit hebben wij natuurlijk ook nog andere keuzes moeten maken. Op de muren hebben wij Cementum van Vestinghpaint gebruikt in de kleur Masala Chai. Op de vloer ligt een licht gekleurde gebroken marmeren mozaiek vloer. Voor extra sfeer in de badkamer hebben wij gebruik gemaakt van veel natuurlijke producten, zoals rieten manden, een rieten badmat in bladvorm, houten kapstokjes en een houten bankje.

Planten in de badkamer. Planten kom je in ons hele huis overal tegen dus die mogen in onze badkamer zeker niet ontbreken. Mijn favorieten zijn Kokodamas waarvan er 2 in de badkamer hangen.

Wij zijn super blij met onze nieuwe badkamer en de samenwerking met Duravit. Hopelijk vonden jullie het leuk om meegenomen te worden in ons badkamer avontuur. Hieronder zal ik nog wat foto’s met jullie delen van de gehele verbouwing en de opbouw van de badkamer.

Liefs en een hele fijne dag Nicole, Duravit en Homecomfortpress