De nieuwe vloer van Moduleo

Nadat wij deze zomer een gave vloer bij Moduleo hadden uitgezocht was het wachten op de levering. Half december was het zover en bij het open maken van de 1e doos maakte mijn hart al een sprongetje. De vloer is in het echt nog veel mooier dan dat ik nog in mijn gedachten had. Ik legde snel even een proefstukje om de sfeer te proeven van de nieuwe vloer in de nieuwe ruimte. Die deelde ik destijds al met jullie in de story.

Welke vloer hadden wij ook alweer gekozen? Hier schreef ik al eerder een blog over maar het is wel leuk om dat in deze blog nog kort te benoemen. Wij kozen voor de Moods Collectie van Moduleo. Deze collectie bestaat uit geometrische vormen. De vloer kan gekozen worden in hout- en steenstructuren of zonder structuur maar in een mooie kleuren. Ook een combinatie van verschillende structuren en kleuren behoort tot de mogelijkheden. Je kunt dus helemaal je eigen vloer stijl creëren. Een van de kenmerken van de vloeren van Moduleo is dat ze praktisch en duurzaam zijn, zo ook deze Moods Collectie

Wij kozen voor de Wicker print, in een mooie eikenhout kleur. Deze print heeft een hexagon in het midden met stroken er omheen. Steeds keert dit zelfde patroon terug waardoor je uiteindelijk een mooi lijnenspel in je vloer krijgt.

De vloer leggen. Wij zijn de uitdaging aan gegaan om deze vloer zelf te leggen. Wij vonden het wel spannend omdat het toch een speciale vorm is en alle hoekjes netjes moeten aansluiten op elkaar om een mooi geheel te krijgen. Maar het is gelukt, wij zijn ontzettend trots op het prachtige resultaat en de mooie kwaliteit van de vloer van Moduleo.

Wij kozen voor de Flex Pro ondervloer. Deze ondervloer heeft aan de bovenzijde een plak/lijmlaag waarop de vloer geplakt wordt. De ondervloer ligt zwevend op de dekvloer waardoor deze geen schade door lijm oploopt. Het voordeel van deze ondervloer, buiten een isolerende werking, is dat die ook kleine oneffenheden opheft.

Hoe zijn wij van start gegaan. Wij hebben eerst de ondervloer netjes in de ruimte gelegd. Wij besloten om in het midden van de ruimte te beginnen met het leggen van de vloer en vanuit daar zijn wij het patroon gaan uitwerken en uitlijnen. Super handig daarbij is dat er op de ondervloer ook belijning staat. Wij maakte deze keuze omdat de muren in deze ruimte best scheef op elkaar staan en wij het middenzicht wel mooi recht wilde hebben.

De vloer is super makkelijk te verwerken. Je kunt de vloer makkelijk insnijden met een stanleymes en daarna doorbreken. De kanten maak je dus in een handomdraai op maat. Zelfs een klein stuk knippen met een stevige schaar is mogelijk.

Wij zijn zelf ruim 4 dagen bezig geweest met het leggen van de vloer. Ook kregen wij hulp van mijn zus en zwager. Het is zeker mogelijk om deze vloer zelf te leggen als je handig bent en wat kluservaring hebt. Het enige dat erg belangrijk is bij het leggen van deze vloer, is precisie. Want alles puntjes moet precies aansluiten op elkaar zodat je een mooi aaneengesloten vloer krijgt.

Inmiddels is de klus geklaard en is de ruimte ook weer opnieuw ingericht. Wij zijn heel erg blij met de keuze van deze vloer en wij kunnen jaren vooruit met deze prachtige vloer.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met moduleo. Dank je wel voor het lezen van deze blog. Het zou leuk zijn als je laat weten wat je van onze nieuwe vloer vindt. Liefs Nicole

Gepubliceerd door

nieksservies

Ik ben Nicole, 41 jaar oud en woon sinds augustus 2019 in Sprang Capelle samen met Roman en ons dochtertje Billy van 3 jaar oud. Wij hebben een klushuis gekocht met een royale tuin. De komende tijd zullen wij flink bezig zijn met verbouwen in het huis en de tuin. Ik ben een groot interieur liefhebber, dol op mooi servies en planten.

8 gedachten over “De nieuwe vloer van Moduleo”

  1. Wat zorgt de warme kleur van de vloer voor een mooie hout uitstraling. Het is écht ontzettend mooi geworden. Zowel bij daglicht als bij kunstlicht in de avond een ontzettend mooie vloer om te zien.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s