De nieuwe badkamer

Wij droomden van een nieuwe badkamer. Maar omdat het huis dat wij ruim anderhalf jaar geleden kochten van boven tot beneden verbouwd moest gaan worden, stond de badkamer niet meteen bovenaan onze prio lijst. Toen Duravit vroeg of wij wilden samenwerken met hun prachtige nieuwe badkamerproducten hoefden wij niet lang na te denken. Hierdoor kwam de badkamer een paar stappen hoger op ons prio lijstje te staan.

De oude badkamer. De oude badkamer stond vrij vol. Een bad tegen de hele achterachterwand, grote meubels erin,  drukke mozaiek tegels op de wand en bewerkte tegels op de vloer. Omdat de ruimte niet heel groot is, vrij vol stond en er geen daglicht in deze ruimte komt kwam het geheel een beetje op je af.

Hoe wij zijn begonnen. Omdat er dus geen raam in de badkamer zit, wilden wij ervoor zorgen dat de nieuwe badkamer een lichte basis zou krijgen. Op vakantie in Marokko en Bali zijn wij de meest prachtige natuurlijke badkamers tegen gekomen. Veelal zonder tegels. Die sfeer wilden wij graag in onze nieuwe badkamer brengen.  Wij hebben avonden op pinterest gespeurd om inspiratie op te doen. Ook werden wij uitgenodigd in de showroom van Duravit in Den Bosch. Hier konden wij hun prachtige producten te bekijken. Wij kregen een uitgebreide en goede uitleg gekregen over hun producten. Uiteindelijk maakte wij een keuze welke serie wij graag in onze badkamer wilde hebben.

De badkamer producten van Duravit.   Wij vielen als een blok voor de prachtige nieuwe collectie van Duravit : de Happy D.2 serie Deze serie kenmerkt zich door de mooie afgeronde vormen en prachtige materialen. Ook is er volop keuze in kleuren.

Het wastafelmeubel. Wij kozen voor een meubel van 130cm met 2 waskommen en een ronde spiegel van 90cm doorsnede.

Super blij met het resultaat van deze prachtige badkamer. Een wastafelmeubel met een dubbele waskommen en een prachtige spiegel inclusief spiegelverwarming.

Het meubel heeft een grote lade. Echt alles aan deze serie is tot in de puntjes afgewerkt. De binnenkant van de lade is voorzien van een mooie afwerking en ingedeeld in handige vakken.

De spiegel heeft een ronde vorm en LED veelichting die dimbaar is. Ook kun je de warmte kleur van de verlichting aanpassen. Er zijn 2 keuzes in spiegelrand. Ook deze rand kun je als verlichting gebruiken. Een groot voordeel van deze spiegel is dat de spiegel, spiegelverwarming heeft. Je hebt dus nooit meer last van een beslagen spiegel. Door middel van touch screen is de spiegel eenvoudig te bedienen.

Het douchegedeelte. Voor het douchegedeelte kozen wij voor de douchebak Stonetto. Deze douchebak is verkrijgbaar in 4 mooie matte kleuren, heeft een steenlook en is krasvast. De douchebak kan bovenop de vloer geplaatst worden. Ook half in de vloer of gelijk met de vloer behoren tot de mogelijkheden. Wij kozen voor de afmeting 140cm bij 80cm in een antraciet kleur. Dit om wat contrast in de badkamer aan te brengen. Deze douchebak heeft een ingebouwde afvoer en de glooiing in de doucebak zorgt ervoor dat het water goed wordt afgevoerd. Wij hebben de douchebak op de bestaande vloer geplaatst. De douche is voorzien van een thermostaatkraan en een regendouche, shower system. Wij werkten het douche gedeelte af met een staal look glazen douchewand.

Extra opbergruimte. Voor wat extra opbergruimte in de badkamer kozen wij in dezelfde serie ook nog een halfhoge kast uit. De halfhoge kast is van hetzelfde mooie materialen als het wastafelmeubel en heeft dezelfde afgeronde vorm. Deze mooie afgeronde vorm is zelfs aan de binnenkant van de kastdeur terug te vinden.

Badkamer keuzes. Buiten de mooie badkamer producten van Duravit hebben wij natuurlijk ook nog andere keuzes moeten maken. Op de muren hebben wij Cementum van Vestinghpaint gebruikt in de kleur Masala Chai. Op de vloer ligt een licht gekleurde gebroken marmeren mozaiek vloer. Voor extra sfeer in de badkamer hebben wij gebruik gemaakt van veel natuurlijke producten, zoals rieten manden, een rieten badmat in bladvorm, houten kapstokjes en een houten bankje.

Planten in de badkamer. Planten kom je in ons hele huis overal tegen dus die mogen in onze badkamer zeker niet ontbreken. Mijn favorieten zijn Kokodamas waarvan er 2 in de badkamer hangen.

Wij zijn super blij met onze nieuwe badkamer en de samenwerking met Duravit. Hopelijk vonden jullie het leuk om meegenomen te worden in ons badkamer avontuur. Hieronder zal ik nog wat foto’s met jullie delen van de gehele verbouwing en de opbouw van de badkamer.

Liefs en een hele fijne dag Nicole, Duravit en Homecomfortpress

Gepubliceerd door

nieksservies

Ik ben Nicole, 41 jaar oud en woon sinds augustus 2019 in Sprang Capelle samen met Roman en ons dochtertje Billy van 3 jaar oud. Wij hebben een klushuis gekocht met een royale tuin. De komende tijd zullen wij flink bezig zijn met verbouwen in het huis en de tuin. Ik ben een groot interieur liefhebber, dol op mooi servies en planten.

18 gedachten over “De nieuwe badkamer”

      1. Wat een enorm project is het geweest, maar het resultaat is prachtig. Je waant je in een luxe resorts waar je heerlijk ontspannen tot rust kunt komen in deze prachtige badkamer. Mijn complimenten voor de prachtige spullen, maar zeker ook voor jullie mooie werk. Goed gedaan!

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s