Return to Sender

Iedereen kent Return to Sender inmiddels denk wel van naam en Katja Schuurman. Maar weet je ook echt wat Return to Sender doet en wat voor mooie producten ze hebben? In deze blog wil ik jullie hierin meenemen, laten zien welke mooie producten er van Return to Sender er in ons huis staan en wat mijn favoriete product op dit moment is.

Screenshot_20190717-201100_Instagram

Wat doet Return to Sender

De missie van Return to Sender is gestart in 2006 door Katja Schuurman. Het doel is armoede bestrijden door de plaatselijke economie te stimuleren. Dit doen ze door werkgelegenheid te creëren met eerlijke contracten en eerlijke lonen te betalen. Ook zorgen ze voor opleiding en scholing. De producten van Return to Sender worden gemaakt door eerlijke producenten verspreid over de wereld en er worden zoveel mogelijk milieuvriendelijke grondstoffen en productiemethoden gebruikt. Het mooie is dat een groot deel van de winst terug gaat naar de makers!

Screenshot_20190717-202125_Instagram.jpg

Return to Sender in ons huis

Ongeveer 10 jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met de producten van Return to Sender. Inmiddels is er in iedere ruimte in ons huis wel iets terug te vinden van Return to Sender.

Mijn favoriete product op dit moment is toch wel het mooie mango houten dienblad op pootjes. De pootjes waar het dienblad op staat zorgen voor een ruimtelijk effect. Door er gezellige spullen op en rondom heen te zetten ontstaat er een gezellig hoekje in onze keuken.

IMG_20190609_081409_644

Het houten dienblad wordt gemaakt in Noord-India. Dit handgemaakte product is gemaakt van mango hout, de handwerkslieden die dit maken verdienen een eerlijk loon, waardoor ze voor hun gezin kunnen zorgen en hun kinderen schoollessen kunnen laten volgen.

Ook voor de kinderkamer hebben ze hele leuke spullen, mandjes, opbergdoosjes en slingers. Billy heeft op haar kamer een mooie Sterren slinger uit Nepal.

20190710_113110.jpg

Deze mooie handgemaakte sterren slinger is gemaakt door vrouwen uit de Nepalese hoofdstad Kathmandu en omstreken. Het papier dat ze gebruiken komt van de lokta-plant uit de Himalaya. De vrouwen die deze slinger maken verdienen hiermee een eigen inkomen en zijn dus onafhankelijk.

Hieronder nog een paar foto’s met de leuke producten van Return to Sender in ons huis.

Een leuk schrift en opbergdoosje.

Screenshot_20190710-113920_Gallery

Een metalen dienblad op pootjes en een theelichthouder op de salontafels.

Screenshot_20190710-115013_Instagram

Sieraden

Buiten vele mooi producten voor in huis heeft Return to Sender ook mooie lifestyle producten. Ik heb zelf een leuke set armbandjes

20190710_120553.jpg

Stylingtip

Ik heb nog een stylingtip voor jullie. Het is namelijk best leuk om soms buiten de kaders te denken. Gebruik bijvoorbeeld een klein theelichthoudertje als lepelhouder, zoals je hier op de foto ziet.

Screenshot_20190710-114615_Gallery.jpg

Als laatste wil ik afsluiten met de mooie zin en ook echt het doel van Return to Sender : jij een mooi product en zij een beter leven♡.

Hele fijne dag allemaal! Hopelijk vonden jullie het leuk om deze blog te lezen, het zou leuk zijn als jullie een berichtje achter laten. Dank jullie wel.

Liefs Nicole

Gepubliceerd door

nieksservies

Ik ben Nicole, 41 jaar oud en woon sinds augustus 2019 in Sprang Capelle samen met Roman en ons dochtertje Billy van 3 jaar oud. Wij hebben een klushuis gekocht met een royale tuin. De komende tijd zullen wij flink bezig zijn met verbouwen in het huis en de tuin. Ik ben een groot interieur liefhebber, dol op mooi servies en planten.

4 gedachten over “Return to Sender”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s