Kokodama

PicsArt_11-20-09.56.26

Mijn 1e kennismaking met Kokodama

Ongeveer anderhalf jaar geleden kreeg ik mijn 1e hangende Kokodama met pilea cadeau. Deze heeft een leuke plek in ons huis gekregen. Al snel kwamen er een paar bij.

Wij hebben onze eetkamertafel gedraaid waardoor deze los in de ruimte kwam te staan. Toen ontstond het idee om een aantal Kokodamas boven de tafel te hangen. Rond snuffelend op de website en instagram van Kokodama had ik als snel een mooi setje planten uitgezocht die het moesten gaan worden.

Mijn zoektocht in de winkels leverde helaas niet de Kokodamas met planten op die ik graag wilde hebben. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en rechtstreeks bij Kokodama te informeren hoe ik aan de Kokodamas van mijn voorkeur kon komen. Zo is het eerste contact met Monique ontstaan. Monique nodigde mij uit om een kijkje te komen nemen bij Kokodama in Poeldijk.

Bezoek aan Kokodama

Vorig jaar mei bracht ik samen met Roman en Billy een bezoek aan Kokodama. Wij werden hartelijk en gastvrij ontvangen door de eigenaars Monique en René. Ze hebben een echt prachtige ontvangst-, showroom ruimte vol met mooie Kokodamas en een overweldigende plantenwand. Dat was een hele gave eerste indruk. Nadat wij het mooie verhaal achter Kokodama hadden gehoord (waar ik jullie later nog over vertel) kregen wij een rondleiding door de kassen.

Rondleiding door de kassen

PicsArt_11-25-08.29.26

Hier werd ik letterlijk een beetje hebberig van en de ene na de andere wauw volgde. Wij kregen uitleg over hoe de Kokodamas worden gemaakt en hoe ze de Kokodamas steeds verder ontwikkeld hebben waardoor het nu een volledig biologisch afbreekbaar product is geworden. Die dag zijn wij met onze auto vol met mooie Kokodamas en een grote glimlach op ons gezicht terug naar huis gereden. Op de foto hieronder zie je het eindresultaat van de Kokodamas boven onze eettafel.

IMG_20181105_084243_039

Het mooie verhaal achter Kokodama

De Kokodamas worden in Sri Lanka gemaakt. Daarmee wordt meteen de lokale economie ondersteund. Een deel van iedere verkochte Kokodama gaat terug naar Sri Lanka waar het besteed wordt aan scholing voor kinderen. De stokjes met kaartjes die in de Kokodamas zitten worden gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.

Geen plastic

De Kokodama is een handgemaakte bol van kokosvezels met mooie planten erin. Tegenwoordig is de kokodama 99% natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar. De Kokodama bevat geen plastic meer.

Bloggersevent

Toen Monique mij vroeg of ik mee wilde denken over een bloggersevent bij Kokodama zei ik meteen, ja leuk! Ik vond het zelf ontzettend leuk om in hun mooie bedrijf rond te mogen kijken dus hoe leuk is het om ook andere mensen dat te kunnen laten zien! Het was een geweldig leuke dag. Veel gekletst, gelachen, een rondleiding door de kassen en een workshop Kokodamas maken. Het mooie verhaal achter Kokodama werd verteld. Doordat iedereen eigenlijk meteen bij binnenkomst erg enthousiast was barstte het ook op instagram al snel los met mooie, gezellige en leuke plaatjes.

PicsArt_11-25-08.17.19

De gezellige groep met bloggers en instagrammers op het Kokodama Event

20181105_224403

Mocht je nu ook enthousiast zijn over deze leuke Kokodamas, ze zijn onder andere te koop bij tuincentra, Hornbach en via internetshops.

IMG_20181009_063619_363

Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn verhaal over Kokodama te lezen.

Hele fijne dag allemaal Liefs Nicole

 

 

 

Gepubliceerd door

nieksservies

Ik ben Nicole, 41 jaar oud en woon sinds augustus 2019 in Sprang Capelle samen met Roman en ons dochtertje Billy van 3 jaar oud. Wij hebben een klushuis gekocht met een royale tuin. De komende tijd zullen wij flink bezig zijn met verbouwen in het huis en de tuin. Ik ben een groot interieur liefhebber, dol op mooi servies en planten.

2 gedachten over “Kokodama”

  1. Leuk geschreven Nicole! Ik vind ze prachtig. Hier hangt de eerste boven de bank maar er gaan er zeker meer volgen. Wat mooi om te lezen dat ze zelfs zonder plastic worden gemaakt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s