DIY Adventskalender

Aftellen naar kerstmis

20181125_110327

Dit jaar wilde ik voor Billy iets speciaals maken om af te tellen naar kerstmis. Ze begint steeds meer te begrijpen en cadeautjes uitpakken doet ze net als ieder ander kind erg graag. Vandaar dat ik rond ben gaan kijken om iets leuks voor haar te maken. Ik ben op het idee gekomen om een adventskalender te maken. Mijn inspiratie heb ik opgedaan van internet en pinterest.

Wat heb je nodig

Ik heb voor deze adventskalender de volgende materialen gebruikt:

  • 24 kraftzakjes
  • een berkentak
  • labels nummer 1 tot en met 24 (cijfers op de pakjes schrijven kan natuurlijk ook)
  • leuke stickers
  • kerstlabels
  • touw
  • houten sterren, kersthangers en kleine knijpertjes
  • lint om de pakjes aan op te hangen en plakband

20181111_102456

Ik heb 24 kleine cadeautjes voor Billy uitgekozen; knutselspullen, boekjes, sokken, cdtjes en wat haarspeldjes/haarstiekjes.

20181124_214344

Aan de slag

Pak alle cadeautjes leuk in en versier alle pakjes! Zorg dat er op ieder pakje een nummertje komt! Ik heb vooraf bedacht dat ik 4 rijen pakjes wilde hebben. Dus heb ik rekening gehouden met het versieren van de pakjes waar ze komen te hangen om zo een leuke verdeling te krijgen.

PicsArt_11-24-09.43.00

Ik heb gekozen voor 4 linten dus 6 cadeautjes per lint. Leg de cadeautjes in de goede volgorde en leg het lint erop. Plak de cadeautjes aan het lint vast en zorg dat linten goed bevestigd worden aan de berkentak. 

PicsArt_11-24-09.47.17

En klaar is je DIY adventskalender.

20181112_120403

Op naar kerst

Nog een paar nachtjes en dan kan het eerste cadeautje open gemaakt worden. Het aftellen naar de mooiste tijd van het jaar is dan echt begonnen!

Hele fijne feestdagen. Leuk dat jullie mijn DIY hebben gelezen.

Liefs Nicole xxx

De adventskalender heeft een mooie plek in de woonkamer gekregen.

20181125_110547

Gepubliceerd door

nieksservies

Ik ben Nicole, 41 jaar oud en woon sinds augustus 2019 in Sprang Capelle samen met Roman en ons dochtertje Billy van 3 jaar oud. Wij hebben een klushuis gekocht met een royale tuin. De komende tijd zullen wij flink bezig zijn met verbouwen in het huis en de tuin. Ik ben een groot interieur liefhebber, dol op mooi servies en planten.

5 gedachten over “DIY Adventskalender”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s